Time Attack Kanonnen tijdens JapFest!

Time Attack Kanonnen tijdens JapFest!

Tijdens de Dutch Time Attack wordt er in verschillende klassen gestreden om de winst. Van beginners tot de bekende coureurs en van VW Golf tot Nissan Skyline: allemaal komen ze je voorbij geflitst in een poging de snelste rondetijd te zetten! Zorg dat je een goed plekje op de hoofdtribune hebt, zodat je niks mist!

Meer dan 100 rijders !

Time Attack start dit weekend tijdens Japfest Assen met Dutch Time Attack en een gastronde van German Time Attack op het TT-Circuit van Assen met meer dan 100 rijders uit 7 verschillende landen. Er wordt gestreden met zo goed als standaard straatauto’s tot 1000pk EVO’s en een Nissan GT-R GT3. Welke auto’s je onder andere écht wil zien en waar je op moet letten?


Enkele Dutch Time Attack rijders uitgelicht:

SuperPro:

Andrew Barbour, Mitsubishi EVO IX GT, 800pk, 1250kg.
Na veel pech dit seizoen is de Schot erop gebrand een gooi te doen naar het baanrecord van SVA Imports uit 2014 en nog wat van de eer te redden!

Kevin Quist, Subaru Impreza WRX STI, 493 pk, 1233 kg.
Kevin doet er alles aan om de achterstand van in het SuperPro klassement op Sander Steigerwald in deze laatste ronde in te halen en heeft niet stil gezeten de laatste weken. Onder andere een sequentiële versnellingsbak moet zijn rondetijden scherper maken. Maar Sander blijkt het hele seizoen al erg contant erg snel te zijn..

Sander Steigerwald, Subaru Impreza P1, 630pk, 1130kg.

Ronald van Wooning, Honda S2000 Supercharged, 380pk, 1225kg.
Ronald van Woning kan het om de 3e plaats in het SuperPro kampioenschap met de supercharged S2000 nog erg spannend maken met Matthew Straker in zijn Opel Astra die maar 1 punt voor hem staat.

Matthew Straker, Opel Astra, 380pk, 1250kg.

Pro:

Lucas Metternich, Nissan 14a, 432pk, 1250kg.
Lucas staat comfortabel aan de leiding in de Pro klasse, maar een uitval kan hem alsnog het kampioenschap kosten. Zal hij op safe gaan, of is zijn winnaarsmentaliteit de baas? Wij denken het laatste ;).

Om plaats 2 & 3 wordt het spannender, Max Hombergen (76 punten), Renzo van der Wolff (70 punten) en Robin Rost van Tonningen (65 punten) liggen alle drie nog op koers om een kampioenschapsbeker in de wacht et slepen. Dat beloofd nog een pittige strijd!

Max Hombergen, Nissan S14a, 361pk, 1299kg.

Renzo van der Wolff, Subaru Impreza P1, 480pk, 1300kg.

Robin Rost van Tonningen, Mitsubishi EVO VIII, 312pk, 1400kg.

Club:

Rico de Jong, Honda Civic EG, 160pk, 1000kg.
Rico rijdt het hele seizoen al voorop en blijkt lastig te verslaan ondanks de zeer felle concurrentie. En dat blijkt uit zijn voorsprong in het klassement, 29 punten op de Nummer 2 Peter Matev (die niet in actie komt dit weekend) en dan zijn er nog punten te verdelen. Het moet wel heel raar lopen wil Rico niet zegevieren.

Peter Matev zal bijna zeker gaan verschuiven naar de lagere regionen, en dan zijn Stefan Landheer en Stefan van de Berg de kanshebbers die mogen strijden om plek 2 & 3.

Stefan van de Berg, Honda Civic ED, 107pk, 922kg.

Stefan Landheer, Audi Coupe, 170pk, 1300kg.

SuperCars:

Hier is het de altijd goedlachse en gemotiveerde Ulco Hueting die elke race voor de dagprijs strijd met zijn Chevrolet Camaro die ook nu weer aan de start staat. Er staan nog opties open voor late inschrijvingen welke nog niet zijn bevestigd. De klasse kent geen kampioenschap.
Ulco Hueting, Chevrolet Camaro, 455pk, 1660kg.


Enkele deelnemers van de German Time Attack Masters:

Wij mogen maar liefst 58 rijders van de German Time Attack Masters verwelkomen tijdens de ronde van de Dutch Time Attack! Waaronder onder andere:

Hannes Krüger en zijn Honda CRZ

Christian Mittendorfer met zijn Honda NSX

Thomas Lindemann en de Nissan Skyline R33 GTR

Philippe Rötheli in de Mitsubishi EVO VIII

Alex Weber met een Nissan Skyline R32 GTR

Hans Schori en zijn Nissan GTR Nismo

Fabio Citignola in een Nissan GTR


Foto links en rechts onder: Dutch Time Attack rijders

Foto midden onder: German Time Attack Masters


Mis het niet! Heb jij nog geen tickets voor JapFest Assen? Bestel deze dan nu nog online om te profiteren van de online voorverkoop korting:

Bestel hier je tickets met korting!